Kinderprogramma Summer Breek 2016

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli vond bij bezoekerscentrum De Breek in Etersheim de tweede editie plaats van Summer Breek. Een festival voor het hele gezin op misschien wel de mooiste plek van Noord-Holland. Intiem, sfeervol en prikkelend. Kampvuurconcerten, podiumoptredens, theater in het weiland, kunstenaars aan het werk. En, onder meer dankzij een bijdrage van het Damslagfonds, ook de nodige kinderactiviteiten.

Het kinderprogramma, dat werd geopend door Sarah van der Hoek, de Kinderstadsdichter van Hoorn, omvatte onder meer een speurtocht over het terrein, schminken, slootje scheppen, waterbanen bouwen, en zelf pizza’s beleggen en bakken in de steenoven. Peter Fiedeldij Dop vertelde over Dik Trom, steltloopster Ede Bunk liet je hengelen naar citroenvisjes en Kees & Koos lieten peuters kennismaken met de magische wereld van het theater. Veel succes hadden ook de workshops speksteen bewerken en theatersport. En je kon een bezoek brengen aan de Knol d’Amour, een interactieve installatie over het levensverhaal van de aardappel. Power to the Pieper!

Thematisch haakte Summer Breek 2016 aan bij de herdenking van de watersnoodramp van 1916 en de viering van 100 jaar droge voeten, onder meer met de evacuatiezolder van het hoogheemraadschap en de voorstelling ‘Hansje Brinker’ van Marjo Dames.