Receptie Sinterklaas 2017

Vanaf 8 uur werd er door de vrijwilligers al begonnen met de voorbereiding. De Harmonie werd omgetoverd in een prachtige kamer van Sinterklaas. Met fluwelen doeken en kussens en een schitterende troon. De spelletjes werden klaargezet en de pepernoten verdeeld. Even later kwamen Sinterklaas en 4 pieten, die eveneens waren omgetoverd in een van de hotelkamers.

Om 10 uur was het zo ver. De Sint en pieten werden verwelkomd in de Harmonie. Sint ging met twee pieten erbij op zijn troon zitten terwijl de andere twee de kinderen vermaakten met spelletjes. Zo lagen er op de tafels leuke kleurplaten en potloden, puzzels, het boter-kaas-en-pepernoten spel, pepernoot-sjoelen enz. De spelletjespieten zorgden ervoor dat de kinderen zich op hun gemak voelden en dat het wachten niet zo lang duurde.

Sinterklaas riep steeds één gezin bij zich. Er werd de tijd genomen voor een praatje, wat liedjes en af en toe zelfs een dansje of klein optreden van de kinderen. Daarna werd er door fotograaf Mario een prachtige foto gemaakt die ter plekke afgedrukt kon worden. De kinderen kregen ook nog een zakje met lekker Sinterklaas snoepgoed mee…Vaak bleven ze nog even spelen met de spelletjespieten terwijl de ouders een drankje dronken en gezellig aan het kletsen waren.

Er was de hele dag aanloop, maar niet vreselijk druk. Hierdoor had de Sint ruim de tijd voor ieder kind wat zeer gewaardeerd werd door de ouders. Om 17 uur was het klaar: de Sint en pieten waren moe van de lange dag en gingen terug naar de kamer.
Het was een geslaagde dag met veel gezelligheid en blije snoetjes.