Dansteam The Queens uit Edam-Volendam nu al 7e van Europa

Dansteam The Queens uit Edam-Volendam heeft in het weekend 13/14/15 mei 2016 fantastisch gepresteerd op het Europees Kampioenschap in het Duitse Kalkar. In een heel sterk deelnemersveld werd door de 17 dames van het team van De Beukers onder leiding van trainster/choreograaf Susan Koning de 7e plaats behaald.

Om de concurrentie voor te blijven werd er maanden getraind voor een geheel nieuwe choreografie die werd uitgevoerd op hakken; de nieuwe kleding maakte het plaatje van The Queens helemaal compleet, maar het Hiphop dansen op hakken was nog niet eerder vertoond op een kampioenschap.

In de voorronde op vrijdag was het voor het eerst dat de show opgevoerd werd en was het na afloop enorm spannend of de jury alles ook wist te waarderen. De vele meegereisde fans hebben de dansers fanatiek aangemoedigd. Na een korte pauze kwam dan eindelijk de verlossende score op de borden. The Queens waren rechtstreeks door naar de finale op zondag 15 mei.

Voor zaterdag stond er door de rechtstreekse plaatsing in de finale een rustdag op het programma. Hoewel rust ook wel weer betrekkelijk was. ’s Morgens werd er een rustige looptraining afgewerkt door het team. De rest van de dag stond echter in het teken van ontspannen en gezamenlijk leuke dingen doen. Dat het EK werd georganiseerd in Wunderland Kalkar in Duitsland heeft daar zeker positief aan bij gedragen.

Zondag om 12.30 uur werd er dan samen met 9 andere teams gestreden in de finale. Het leek wel of het team vleugels had gekregen want er werd een fantastisch optreden neergezet. Alles klopte op dit cruciale moment, van positie wisselingen, het alles zo synchroon mogelijk doen, de expressie, de verschillende stijlen die verplicht zijn in een nummer en nog veel meer details. Het is een feest om een team van 17 dansers zo te zien genieten en optreden. Het geheel zag er nog verzorgder uit dan de vrijdag ervoor.

Hierna was het lang spannend want de uitslagen van alle categorieën kwamen pas om 17.30 uur. Na lang wachten en gierende zenuwen kwam dan eindelijk de verlossende uitslag van de categorie van The Queens. Een fantastische 7e plaats op het Europees Kampioenschap.

Namens The Queens: “Ontzettend, vreselijk, heel erg dank jullie wel allemaal, we hebben genoten en zullen nog veel van ons laten horen en zien!”

Klik hier voor het filmpje van de finale dans!