La-Danse au musée

Zondag 12 juni 2016 hebben de leerlingen van balletschool La Danse twee keer voor een volle zaal de voorstelling mogen dansen. Het Thema was het museum.

Waarom komt iedereen alleen maar voor de Nachtwacht naar het museum? Er is zoveel meer mooie kunst! Als het museum sluit gebeuren er wonderlijke dingen. De portier doet zijn ronde, maar deze keer niet alleen! Samen met zijn bijzondere gids weet hij de bezoekers de volgende ochtend een grote verrassing te bezorgen. In La-Danse au musée passeerden beroemde kunstwerken de revue zoals Rembrandts Nachtwacht en Zonnebloemen van Vincent van Gogh. Mondriaan krijgt de ruimte, net als Delftsblauw servies, een levend schaakspel, de Denker en de ballerina’s van Degas. Maar ook Edamse kunst kreeg een plek. Speciaal voor de voorstelling werden dankzij een bijzondere samenwerking filmopnames gemaakt in het Edams museum.

Klassiek ballet, spitzen, streetdance en moderne dans wisselden elkaar af in de voorstelling La-Danse au musée. Ook werd er live gezongen. Voor het stuk van De Schreeuw van Munch heeft Iris zich laten inspireren door modern choreografe Isabelle Beernaert.
Door de bijdrage van het Damslagfonds konden we een grote wens uit laten komen en dat is het aanschaffen van witte tutu’s. Een grote groep leerlingen hebben zich het hele weekend prima ballerina en prinses gevoeld in hun prachtige balletkostuum. En dit alles dankzij uw bijdrage.
Op de foto genomen in het museum ziet u een danseres deze tutu dragen.