Discozwemmen voor De Pinguïns

Zaterdagavond 9 april 2022 was het zover. Door velen al naar uitgekeken: het discozwemmen! Het was een drukte van belang in de hal van Zwembad de Waterdam. Om zeven uur ging het los. Als verrassing lagen er twee prachtige grote opgeblazen stormbanen in het water.

Er lag een supergrote en splinternieuwe Flamingo Run in het wedstrijdbad. Deze was behoorlijk lastig om op te klimmen maar met behulp van een opstapje en de niet aflatende hulp van onze vrijwilligers en ouders kon iedereen deze stormbaan bedwingen en via een hoge glijbaan het bad weer in glijden. In het instructiebad lag een kleiner maar niet minder leuk exemplaar: de Clownvis Run. Ook hier kon je via hindernissen naar een glijbaan. Met discolichten en een echte DJ zat de stemming er gelijk in. Met koffie, thee en limonade en voor iedereen een consumptie naar keuze werd ook de inwendige mens niet vergeten. Toen het echt donker werd en de laserlampen werden aangezet was het discofeest compleet en werd ook een polonaise ingezet. Mede dankzij onze toezichthouders verliep alles vlekkeloos. De avond is mede financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Damslagfonds. Daarvoor hartelijk dank. Rond negen uur ging iedereen moe maar voldaan huiswaarts. We kunnen terugkijken op een superleuke avond en kijken al uit naar volgend jaar.

Bij zwemvereniging De Pinguïns kunnen mensen met een beperking, van 4 tot 80 jaar, in eigen tempo zwemmen of zwemdiploma’s behalen. Iedereen met een beperking, fysiek of verstandelijk, of met een stoornis in het auditief spectrum, is welkom. Er is een tillift aanwezig waarmee men in en uit het water gehaald kan worden. Er wordt les gegeven door tal van vrijwilligers en gediplomeerde instructrices die met veel geduld de kinderen opleiden voor een diploma of certificaat. Nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Kijk op de website www.pinguins.nl of stuur een mail naar pinguins.volendam@gmail.com