Een Koninklijk Orkest bij de fanfare

Op vrijdag 8 april 2022 heeft fanfare Wilhelmina Volendam 4 voorstellingen gegeven voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 van alle basisscholen in Volendam. Dit vond plaats in Pop- en Cultuurhuis PX Volendam. Hiervoor is Tijl Damen (een theatermaker) benaderd. Hij maakt interactieve, muzikale kindervoorstellingen. De voorstelling die hij heeft uitgevoerd heet “Een Koninklijk Orkest” en is speciaal gemaakt om uit te voeren met een fanfare of harmonie.

De voorstellingen waren ongekend succesvol! De kinderen vonden het geweldig en deden vol enthousiasme mee. Enkelen werden ook naar voren gehaald om zelf met een slagwerkinstrument mee te doen. Er is uitvoerig aandacht besteed aan de verschillende blaasinstrumenten en aan wat muziek maken precies is. Zo legde Tijl bijvoorbeeld met behulp van een keukentrap uit wat een toonladder is. Hij had ook een paar ‘toverlaarzen’. Op het moment dat hij ze aan had begon de fanfare een mars te spelen waardoor de laarzen er met Tijl vandoor gingen. Dat resulteerde in een ongecontroleerde en hillarische rondgang door de zaal en tussen het publiek.

Na afloop hebben alle kinderen een flyer mee gekregen waarmee ze zich kunnen aanmelden voor 4 proeflessen. Met dank aan het Damslagfonds voor hun bijdrage om deze supergeslaagde dag te kunnen realiseren.