Receptie Sinterklaas 2016 in De Harmonie

Dankzij een financiële bijdrage van het Damslagfonds kon de Stichting Sinterklaasintocht Edam ook in 2016 weer een gezellige receptie organiseren voor Sinterklaas en zijn Pietermannen. Het zijn ieder jaar weer hele drukke tijden
voor de Sint rond het weekend van zijn intocht in diverse steden in Nederland. Gelukkig kan hij in Edam altijd een
paar dagen op adem komen in de kamer van de burgemeester en als dank ontvangt hij dan alle Edammer kindertjes
in Café De Harmonie op de zaterdag na de intocht.

Op 19 november was het weer zover. De Harmonie was omgetoverd tot huiskamer van Sinterklaas met een prachtig decor en de gouden troon voor de Sint, en op de achtergrond gezellige Sinterklaasmuziek. Om 10:00 uur kwamen de eerste kinderen reeds op bezoek en dat ging door tot 5 uur in de middag. Er zijn wel een kleine 200 kinderen bij Sinterklaas op visite geweest.
Sinterklaas nam voor elk kind ruim de tijd voor een gezellig praatje, waarin natuurlijk het verlanglijstje werd
doorgenomen, en het zingen van een liedje samen met de Zwarte Pieten. De kinderen konden ook spelletjes doen met de 2 Spelletjespieten, zoals pepernoten sjoelen of pepernotenmikspel, melk-boter-kaas , memory of puzzles maken. En er werden heel veel kleurplaten gemaakt voor Sinterklaas.

De Zwarte Pieten hadden bergen pepernoten en lekkere snoepjes meegenomen voor de kinderen en iedereen kreeg een leuk snoepzakje mee naar huis. Met een snoepzakje en een mooie foto gemaakt door Mario gingen alle lieve kinderen opgetogen naar huis om voor het slapen gaan hun schoen te zetten.