Sint Maarten 2018

Zondag 11 november vond onder licht regenachtige omstandigheden de laatste editie van Sint Maarten plaats.
Ondanks het wat matige weer was het druk en sfeervol! Veel omwonenden hadden ontzettend hun best gedaan om de route zo mooi en warm mogelijk in te richten. De betrokkenheid op dat vlak groeit alleen maar. Ook de praktische hulp van doorgaans jonge basisschoolleerlingen groeit! Met als hoogtepunt de omgeving van het eindpunt: het Jan van Wallendalplein. Daar stonden ook de Neuteblazers, een zeer enthousiaste muziekgroep uit Amsterdam, die in totaal met 20 muzikanten aanwezig was. Langs de route uiteraard weer veel snoep, fruit en koek uitdeelpunten én muziek.

Voor volgend jaar hebben we weer voldoende energie en nieuwe ideeën opgedaan. Zo willen we graag grote lampions meedragen aan lange stelen. Mooi was de spontane inbreng van een buurtbewoner die in de regen telkenmale met een fakkel verlichte boot heen en weer voer op het water achter het Jan van Wallendalplein.
In totaal deden er zo’n 500 kinderen en een veelvoud aan (groot)ouders aan de rondgang mee. Gelukkig is de traditie nog springlevend! Leuk was het dat Edam zo goed in het nieuws kwam door toedoen van weerman Piet Paulusma.