Kinder – Singel – Festival 2017

Het Singelfestival is het oudste theater- en muziekfestival van Nederland. Naast twee avonden vol muziek, kunst, theater, cabaret voor volwassenen organiseren wij ook een compleet KINDERFESTIVAL op de zaterdagmiddag. Ongeveer 600 kinderen (3 – 12 jaar) komen in aanraking met kindertheater, creatieve workshops, acrobatiek en muziek. Uniek in de regio! Dit jaar (23 september 2017) was het KINDERFESTIVAL wederom uitverkocht!

Mede dankzij het DAMSLAGFONDS was het mogelijk om LEJO op het festival te programmeren. Lejo is dat vingerpoppetje met die oogjes. Hij is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn filmpjes in Sesamstraat. Met zijn tien vingers en een grote voorraad houten ogen tovert poppenspeler LEJO allerlei vreemde wezens tevoorschijn. Allemaal hebben ze hun eigen karakters en eigenaardigheden. Twee witte balletjes en een stipje zwarte verf veranderen in de snuit van een blaffende buldog, stuntelige tapdansers, een monster, een fladderende vogel, een dirigent met een kinderkoor en soms een inktvis die door het theater zweeft. LEJO creëert een unieke, frisse vorm van poppentheater.

Er was op het KINDERFESTIVAL natuurlijk nog veel meer te beleven. Patat bakken met muziek, de beste verteller van 2016, De Fiepbus, DJ Jack, het was mogelijk je eigen wereld te ontwerpen met Nauw en Herkauw, schminken, schilderen én midgetsjoelen. De zaterdagmiddag is georganiseerd in samenwerking met Bosvolk EDAM.

Damslagfonds bedankt!