Kinderprogramma Summer Breek 2017

Ik wens dat er altijt feest is. Dat schreef een van onze jonge bezoekers op een wenskaart in het hemelbed, een van de kunstprojecten van Summer Breek 2017. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Wat een feest, wat een kwaliteit en wat een sfeer! En wat een weertje!

Op vrijdag 21 en zondag 22 juli vond bij bezoekerscentrum De Breek in Etersheim de derde editie plaats van dit intieme, sfeervolle en prikkelende festival voor het hele gezin. Dankzij de bijdrage van het Damslagfonds kreeg het kinderprogramma dit jaar een stevige boost.

Het omvatte maar liefst vier complete voorstellingen, van Stichting Matta (‘Waar is Lieke?’), De Dansonderneming (‘Peter en de Wolf’), Zandtekenaar Sylvia Wybenga (‘Zandkapers’) en Theatergroep Hilaria (‘Het Jaarfeest van St. Hilarius’). Kinderen konden zich laten schminken, slootje scheppen, zelf pizza’s beleggen en bakken in de steenoven, linoleumdrukken, een animatie/stop motion workshop volgen en de knalroze knutselcaravan van Atelier Nies beschilderen. Steltloopster Ede Bunk probeerde haar lieveheersbeestje E-Miel te leren vliegen en er waren verschillende kunstenaars aan het werk. Een bomvol programma dus, met een hoop te beleven voor jong en oud.