La Danse droomt droomvoorstelling 2023

Iris Oosterhof zorgde er voor dat op zondag 11 juni jl. Theater de Purmaryn werd gehuld in een droom. Samen met Kim Jonk en een trouwe crew van vrijwilligers en professionals achter de schermen, werden er twee shows gegeven in de grote zaal. Voorstellingen, die, ondanks de tropische temperaturen, nagenoeg waren uitverkocht. Van de kleinste klassieke ballerina’s tot jeugdige streetdancers en volwassen moderne danseressen werkten, zowel voor als achter de schermen, nauw met elkaar samen. Voor iedereen was er een taak weggelegd om de geheimzinnige, grappige en soms duistere kanten van onze dromen weer te geven. Naast dans was er ook ruimte voor muscial in de vorm van zang, poëzie en hier en daar een dialoog die er voor zorgde dat het optreden werd gedragen door rake woorden. Iedere scene was een afwisselende prikkeling van de zintuigen dankzij de kleurrijke kostuums en lichteffecten. Gehuld in een brede muziekstijl, smaakvol samengesmolten met de levensgrote filmische fotopresentatie op de achtergrond. Hoofdrolspeelster Charlotte Vlugt nam ons al ‘slaapdansend’ mee door alle droomscenario’s heen waardoor we van de ene in de andere emotie terechtkwamen.

Klaas Vaak zorgde voor genoeg slaapzand om alle wondere wezens van de nacht de revue te laten passeren. Van kleine tandenfeetjes tot grote griezelige spinnen. Van suikerzoete dromen over poppen en ballonnen tot de droombaan van hovenier of Hollywoodster. Maar ook de kracht van het donkere en het benauwende van de nacht kwam ten tonele, zoals wanneer duisternis en stilte je soms zwaar kunnen opbreken. \\

Alles liep liefdevol in elkaar over en het geheel werd een prachtige afspiegeling van waar dansschool La-Danse voor staat: één grote familie die met elkaar in de afgelopen tijd hard heeft gewerkt aan kwaliteit, professionaliteit en boven alles met heel veel plezier in het waarmaken van deze droom.